Alle, der har prøvet at kigge rundt hos de forskellige bilforhandlere efter en ny bil, er nok på et eller andet tidspunkt stødt på en irriterende sælger. De fleste sælgere er ganske flinke og hjælpsomme, og selvom de selvfølgeligt har til opgave at sælge dig en bil, så gør de det på professionel vis. Men der er altså nogle sorte får imellem, som bruger alle de beskidte tricks og salgsteknikker, som de kan komme i nærheden af. Når man møder sådan en sælger, så ødelægger det altid det gode humør. Enten falder man for de beskidte tricks, og ender med at betale overpris for en bil, som man fortryder at have købt, og ellers gennemskuer man hvad han har gang i, og bliver sur og tvær. Det er ikke muligt at vinde der: man sidder altid tilbage med en dårlig smag i munden.

Men man kan jo ikke bare sådan lade være med at købe en ny bil resten af sit liv. Betyder det, at man bare er nødt til at acceptere de irriterende bilsælgeres salgsteknikker? Det var man desværre nødt til før i tiden, da det var den eneste måde, man kunne finde sig en bil på. Men i dag er det anderledes: nu kan det lade sig gøre at bestille sin bil via internettet. Det betyder at du aldrig er nødt til at stå ansigt til ansigt med en sælger. Du kan i stedet sidde i ro og mag derhjemme, og kigge på alle de forskellige muligheder. Du kan på ingen tid sammenligne priser på kryds og tværs af de forskellige bilforhandleres netbutikker, og ikke være udsat for noget unødvendigt pres.

Der er også brugte biler til salg på internettet, så du er ikke begrænset til de seneste bilmodeller eller de noget højere priser, som nye biler har det med at blive solgt for. Det giver dig også mulighed for at sammenligne markedet for brugte biler, med markedet for nye biler – noget der typisk ikke er særligt let, når du står hos en bilforhandler. De fleste bilforhandlere plejer nemlig enten kun at fokusere på én af delene, eller i hvert fald holde de to områder nogenlunde adskilt i forretningen. Det kan nemlig være svært at sælge nye biler, når prisskiltene for de brugte biler er indenfor synsvidde.

Men hvad hvis du har spørgsmål omkring en bil? Det er jo en af fordelene ved at have en sælger stående ude hos bilforhandleren: vedkommende ved typisk en masse om de forskellige biler der sælges der. Hvad hvis man ikke vil undvære disse gode råd?

Bare fordi du handler på internettet betyder det ikke, at du ikke kan spørge dem til råds. Du kan ganske enkelt sende butikken en email med alle dine spørgsmål. Der kan selvfølgeligt godt følge lidt salgsgas med i en email, men det er langt lettere at ignorere der, end det er i en samtale ansigt til ansigt.