Man behøver ikke gå særligt meget op i biler, for at gå rundt med en drøm om, at køre i en Mercedes. Sådan en bil er et status symbol uden lige, og så er den selvfølgeligt helt fantastisk at køre i. Det er en helt anden oplevelse end at køre i andre biler, og alle der har prøvet det, vil have svært ved nogensinde at køre i noget andet igen. Men en Mercedes er ikke ligefrem en billig bil: så hvad skal man gøre? Nogle vælger at skære ned på de daglige omkostninger og forsøge at spare op, mens andre kigger på markedet for brugte biler eller overvejer andre muligheder.

Et af de største spørgsmål vi plejer at få er, om Mercedes leasing er noget man bør overveje. Mange er ikke særligt bekendte med det at lease en bil, og vil gerne vide hvilke fordele og ulemper der er ved at lease en Mercedes frem for at købe den.

For at besvare dette spørgsmål er det først og fremmest vigtigt at gøre opmærksom på, at selve udgiften til bilen kun er én ud af flere faktorer der er i spil her. Hvorvidt du bør købe eller lease en Mercedes afhænger helt af, hvordan de forskellige faktorer vægtes af dig. Din livsstil og personlige smag spiller også en vis rolle.

At købe en bil er typisk den billigste løsning i det lange løb. Men det skal holdes op imod, at det månedlige beløb man betaler for at lease en bil næsten altid er lavere, end at skulle betale af på et billån hver måned. Du skal samtidig ligge et ret stort beløb for overhovedet at få lånet til at købe bilen, hvorimod du ikke behøver at lægge særligt mange penge for at starte med at lease. Hvis du gerne vil køre i en Mercedes så snart som muligt, så er leasing altså vejen frem, medmindre du har kontanter nok liggende til at købe din egen Mercedes.

Modsat hvis man køber en brugt bil, så er en leasing bil typisk dækket af bilproducentens garanti. Det betyder at du kan regne med færre reparationer, og at du ikke pludseligt står med en enorm ekstra udgift. Mange ynder at lease en helt ny bil hver gang leasing-perioden på deres gamle bil udløber, da de så altid har en forholdsvist ny bil at køre i, hvilket selvfølgeligt betyder langt færre problemer og besvær med reparationer med videre.

Du slipper også for at skulle bruge tid på at sælge din gamle bil, når det er tid til at få en ny. Du kører blot i din Mercedes ind til leasing perioden er overstået, og så leverer du den tilbage til forhandleren hvis du ikke ønsker at forlænge perioden.